Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - E. Sullock Enzlin

Pagina's: [1] 2 3 ... 155
1
GIMP resources / Re: Resynthesizer
« Gepost op: 1 augustus 2019, 19:19:25 »
Dat is een mogelijkheid maar er is een package die veel plugins bevat en zich makkelijk laat installeren.Overigens op https://Gimpchat.com kun je ze ook vinden. Oh ja de package naam, mmmm ........ staat op de Github en op de registry: moet ik opzoeken.

Hier zijn alle packages: https://github.com/pixlsus/registry.gimp.org_static/tree/master/registry.gimp.org/files. Let op. Dit is van de oude gimp-registry, helaas plat vanwege de spam overlast. Niet alles werkt met de nieuwe gimp.

(edit)
De naam is Gimp-extensions: https://sourceforge.net/projects/gimpextensions/

2
Binnen windows kun je zoeken. Ga in de Gebruikers/user dir staan en zoek naar gimp of plugins. Ze poppen vanzelf omhoog.

3
Soms, is afhankelijk van de programmeur of deze er vertalingen bij heeft gestopt. Het meeste is Engels. Maar vragen kan hier altijd als je er niet uitkomt.

Maar in de door jouw genoemde directory moet je geen plugins/scripts zetten, dit is de Gimp systeem directory. Fout is het niet maar plugins/scripts zet je normaal in je user directory. Helaas weet ik niet hoe dit precies in windows 10 zit maar je kunt dit achterhalen door in GIMP->edit->preferences->folders->plugins of scripts te bekijken. Daat staat een pad naar je user plugin/script directory.

4
Las toevallig de handleiding van mijn dochters nieuwe camera en kwam nog iets tegen wat de oorzaak zou kunnen zijn: sRGB versus Adobe RGB. Al hoewel je vermeldt dat het bestand sRGB is zou je eens kunnen controleren of alle programma's sRGB ook als sRGB behandelen en niet als Adobe RGB (of iets anders).

5
Het is goed dat je hebt gecalibreerd je ziet het verschil namelijk erg goed maar er zijn wat kanttekeningen bij te plaatsen.
Het probleem dat je beschrijft kan ik niet zo een twee drie duiden dus ik doe wat gokjes.

- in Gimp is het correct. Open eens je foto met een ander programma (niet wordpress). Zelfde?
- kijk eens naar de bitdiepte, moet over alle programma's wel hetzelfde zijn.
- wordt het profiel alleen door Gimp gebruikt?? Of ook door je OS?

Het zijn zomaar wat vragen die bij me opkomen.

6
GIMP resources / Re: Fonts
« Gepost op: 30 juni 2019, 14:04:12 »
Dat is vreemd. Indien je bij preferences de twee font folders heb staan en betreffende fontsmappen zijn leeg dan zou je ze niet meer moeten zien tenzij...... Gimp de OS fontmap ook gebruikt en eventueel alle andere die geregistreerd staan. Ik lees net overigens dat je de font refresh dient toe te passen.

Weliswaar voor Windows maar in Linux zal wel iets vergelijkbaars zitten:
------------------------------
gimp had been grabbing fonts that my system says i deleted, even though gimp was still able to find them from SOMEWHERE. but i FINALLY found them using %SYSTEMROOT%\Fonts in WIN + R which showed all fonts versions new and old and all the fonts that were "uninstalled", but wernt.

now they are officially gone from my gimp font folder. and i dont have 15 duplicate slight variations of a font floating around.
------------------------------

7
Stel je vragen! / Re: Achtergrond vervagen en vergrijzen
« Gepost op: 2 mei 2019, 16:55:47 »
Dit doe je met maskers. Met maskers kun je gebieden juist van een bewerking uitsluiten danwel alleen de bewerking daarop toepassen. Maak voordat je begint eerst een backup bestand. Daarna dupliceer je je layer, de onderste is je origineel en zet je vast. Met de layer daarboven ga je aan het werk.

8
Stel je vragen! / Re: bijsnijden na roteren
« Gepost op: 1 mei 2019, 20:02:16 »
'andere rotatiehoek' zie ik nergens staan onder Beeld ??? Ah ik kijk onder de verkeerde tab ik zie nu ook andere rotatiehoek en ik zie nu ook wat het verschil is. Onder beeld gaat het roteren tov het midden. bij de ander kun je een willekeurig draaipunt kiezen. Maar waarom er twee rotatie gereedschappen zijn is mij nog een raadsel. Misschien zie ik nog iets over het hoofd.

Werk met Gimp 2.10.8 onder Linux 18.04 (Bionic).

9
Stel je vragen! / Re: bijsnijden na roteren
« Gepost op: 30 april 2019, 20:47:22 »
Even een testje gedaan.
Onder Beeld->transform roteren kan ik alleen +/-90 of 180 graden draaien. Onder Gereedschap->roteren (CTRL R) is elke hoek mogelijk. Ik snap niet precies wat je met foto omslaat bedoelt. Je moet wel rustig, met kleine stapjes de hoek aanpassen. De schuifbalk doet dat veel te ruw.

10
Stel je vragen! / Re: bijsnijden na roteren
« Gepost op: 30 april 2019, 17:46:27 »
Dat mesje  &bijsnijden; bestaat bij mij nog steeds ook in Gimp 2.10.8.

Het volgende is van invloed: bij voorkeuren -> interface -> icon thema heb ik legacy gekozen en niet color. Bij color verdwijnt het mesje en worden het twee winkelhaken.

11
Stel je vragen! / Re: bijsnijden na roteren
« Gepost op: 29 april 2019, 16:51:00 »
Als je de foto in de juiste stand geroteerd en gefixeerd heb  kun je met deze tool &bijsnijden; je foto bijsnijden.

12
GIMP resources / Re: Gimp 2.10 en verborgen features
« Gepost op: 29 april 2019, 12:10:22 »
Maak een virtuele machine (VM) aan met bijvoorbeeld VirtualBox. Kun je heerlijk spelen zonder je basis systeem over hoop te halen.

Een tip. Maak die virtuele machine aan met een dynamische schijf dan kun je achteraf die VM eenvoudig vergroten mocht je te weinig schijfruimte voor de VM hebben. Nadeel is wel dat de VM met dynamische schijf minder soepel draait. Een niet dynamische schijf kan ook maar dan moet je wel meteen weten hoe groot die schijf dient te zijn. Het vergroten van zo'n schijf kan maar zal ik je niet direct aanraden.

Zelf heb ik Linux (Xubuntu 18.04) als native systeem met daarop een aantal VM's.

13
GIMP resources / Gimp 2.10 en verborgen features
« Gepost op: 26 april 2019, 18:37:13 »
Liep er zomaar tegenaan: Gimp heeft verborgen features. Hoe tover je deze tevoorschijn?

In Linux (windows):
1. Open terminal (command prompt)
2. start Gimp als volgt: gimp --show-playground (voor windows is het 'gimp-2.10' ipv gimp dacht ik)
3. onder Edit > Preferences > Playground (bewerken > voorkeuren > playground) vink de volgende tools aan:
   - N-Point Deformation tool en
   - Seamless Clone tool
4. start gimp opnieuw op

en heb plezier.

Let op!!
Deze tools zijn experimenteel en hebben de neiging om te crashen op de meest ongelukkige momenten.

edit:
bron: https://www.omgubuntu.co.uk/2018/05/gimp-2-10-ubuntu-download

14
G'MIC zou wel onder 2.10.10 dienen te werken.

15
Bijna alles in de menubalk loopt via script/plugins. In je script/plugin moet je je plugin registreren en aangeven in welk menu je het wilt hebben. Bijvoorbeeld ik heb Indexprint in het Bestandsmenu gezet in de sectie met print opdrachten maar ik had het ook in het Filtermenu kunnen zetten. Nu zijn de verdwenen opties allemaal toevoegingen aan Gimp en derhalve zou er dus script/plugins aanwezig moeten zijn.  Toen heb ik een textsearch gedaan op een ontbrekende optie in v2.8. Voila in de script sectie van Gimp kwam dit script voor, script gecopieerd en in de scriptfolder van 2.10 geplaatst. Gimp herstarten en ..... de ontbrekende optie was niet ontbrekend meer.

Waar vind je de ontbrekende scripts/plugins? Kijk onder preferences (voorkeuren) welke dirs aan de script/plugins zijn gekoppeld. De ontbrekende opties vind je in de installatiedir van Gimp niet de user dir.
Waar zet je ze neer. Bijvoorbeeld in de userdir in de correcte map (.scm in de script dir, de overige in de plugin dir) maar in de installatiedir kan natuurlijk ook dan zijn ze voor iedereen toegankelijk.
Succes.

Edit.
Nog vergeten. Ontbrekende scripts/plugins kunnen weleens niet meer compatibel zijn met 2.10 dus als je de ontbrekende plugins uit 2.8 haalt kijk dan niet gek op als ze misschien niet meer werken of ander gedrag vertonen. Maarrrrr..... niet geschoten is altijd mis.

Pagina's: [1] 2 3 ... 155