Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - FransR

Pagina's: [1] 2 3 ... 112
1
Andere grafische opensource software / Re: Hugin photo stitching
« Gepost op: Vandaag om 16:47:16 »
Inderdaad is Hugin ideaal als panorama maker, maar hij kan heel veel meer, zoals foto's uitlijnen in mijn geval om er een 3d-foto mee te maken, of om er een HDR-effect mee te maken (ik zou nog niet weten hoe...) of om er foto's mee te combineren (variant van een panorama). Maar ook lenscorrecties horen tot de mogelijkheden.
En ook als middel om alle foto's van een focus stack uit te lijnen om zo een foto met een grotere scherptediepte te maken (met enfuse).

@Nutello: bedankt voor je reactie. Het heeft mij op het juiste spoor gezet  en de eerste experimenten lijken te slagen.
Inderdaad is Hugin erg lastig te begrijpen, dat komt deels doordat er zo heel veel super enthousiaste lieden mee bezig zijn, waardoor de ene versie nog niet klaar is als de volgende al van de band komt. De verhalen kloppen daardoor ook niet met elkaar. En de tutorials zijn daardoor ook niet steeds begrijpbaar.

2
Andere grafische opensource software / Hugin photo stitching
« Gepost op: 21 februari 2019, 16:59:05 »
Hoi vrienden, ook al is er weinig beweging op het forum, toch wil ik een vraagje stellen in de hoop dat er een antwoord uit komt:
Ik heb nogal wat 3d foto's, die ik uit de hand maakte door een linker en een rechter foto te maken.
Het combineren van die beide foto's tot een acceptabel 3d plaatje is een hele klus. Maar nu is er Hugin en die zou me kunnen helpen om de foto's goed uit te lijnen, maar ik heb geen idee hoe ik met dat wondertje van techniek moet omgaan.
Wie weet raad of kan een leesbare handleiding aanraden?

3
Over de site / Re: Website verhuisd!
« Gepost op: 14 februari 2019, 16:11:50 »
RawTherapee is uiteraard speciaal voor raw bestanden, maar werkt ook prima met jpg of png. Natuurlijk mis je dan de extra info in het raw bestand.
Voor de "technische" dingetjes gebruik ik daarna Gimp.

4
Over de site / Re: Website verhuisd!
« Gepost op: 10 februari 2019, 11:30:35 »
Hallo Leendert,
Wat een enorme klus is dat overzetten, maar volgens mij draait alles weer prima. Nu nog even lekker veel activiteiten zien, dan zou het helemaal perfect zijn.
Groetjes,
Frans

5
Stel je vragen! / Re: Hoe maak ik deze plaat transparant
« Gepost op: 31 januari 2019, 13:38:13 »
Mooi resultaat die half doorzichtige hand!
Overigens  is de link: http://theorichel.nl/radiation

6
Stel je vragen! / Re: Geschiedenis bewaren?
« Gepost op: 31 januari 2019, 13:32:04 »
Helaas,  eenmaal opgeslagen (ook als xcf) dan is de geschiedenis weg. Zelfs al zou je elke stap nauwkeurig noteren, dan is later terugspelen niet mogelijk. Gimp bewaart namenlijk tijdens het werken alleen de resultaten en niet hoe je tot die resultaten bent gekomen.

7
Huiskamer / Kerstwens 2018
« Gepost op: 23 december 2018, 14:46:56 »
Ook al zijn er maar weinig forum kijkers, toch maar even een kaart in elkaar gezet met een foto van een bankje in Zutendaal Belgie.8
Stel je vragen! / Re: GIMP 2.10.8 en Windows Foto's app
« Gepost op: 18 december 2018, 16:41:04 »
Krijg je misschien ergens een foutmelding, wellicht dat die inzicht in het probleem geeft.
Ik zit even te denken aan bijvoorbeeld het kleuren profiel of aan het aantal bits, maar dat zou moeten blijken uit een foutmelding.

9
Wedstrijden en projecten / Re: house party poster
« Gepost op: 25 september 2018, 09:02:08 »
Mag dan een heel oud draadje zijn, bij mij werkt de link wel en ik zie een charmante dame die inderdaad posters maakt met Gimp.

10
Stel je vragen! / Re: Technische camera-beeld corrigeren.
« Gepost op: 23 september 2018, 11:00:35 »
@nutello: ik ben eigenlijk heel benieuwd of je een antwoord hebt kunnen vinden tussen al die technische verhalen.

11
Stel je vragen! / Re: nieuwe gimp
« Gepost op: 23 september 2018, 10:57:52 »
Wat de indeling betreft is de nieuwe Gimp gelijk aan de oude: 1 centraal werkgebied, links de gereedschappen en rechts de lagen, historie, enzovoorts. Het uiterlijk lijkt heel anders, maar is in principe precies gelijk. Ik zou heerlijk bij de nieuwe Gimp blijven, heus het went. Het is mij ook gelukt (82), dus....

Stel gerust vragen zoveel u wilt. Hebt u niet iemand in de buurt die u even op weg kan helpen, zoals een huish.hulp, buurman of een kleinkind?

Bekijk ook even het artikel in de "tutorials">"Gimp voor beginners">"verschil tussen 2.8 en 2.10", daar staat ongeveer in het midden een hoofdstukje over "Gereedschappen", de niet gekleurde symbooltjes daarin zijn de meest gebruikte en die zijn niet veranderd.

12
Stel je vragen! / Re: Technische camera-beeld corrigeren.
« Gepost op: 17 september 2018, 14:01:49 »
Leuk dat dit onderwerp al in 2010 de meningen zo bezig hield.

Hoewel ik  een exacte vakken man ben heb ik in dit soort kwesties via Gimp steeds mijn gevoel laten spreken en uiteraard met de wiskunde in het achterhoofd.
De technische camera's hebben zo veel mogelijkheden om het beeld te beinvloeden dat het bijna ondoenlijk is om het juiste gevoels plaatje te reproduceren.

13
Stel je vragen! / Re: Technische camera-beeld corrigeren.
« Gepost op: 14 september 2018, 17:05:21 »
@denzjos: onderaan het ingetypte bericht staat "bijlagen en andere opties" zoek de juiste afbeelding en selecteer dan "inline afbeelding op ware grootte". Denk wel aan het maximale formaat van 200kB en een breedte van ongeveer 600 pixels.

@E. Sullock Enzlin: een speciaal tooltje is niet nodig. Het perspectief gereedschap doet precies wat nodig is.

@Nutello: bedankt voor het aanwijzen van dat kleine hoekje. Precies wat ik al een tijdje zocht.

Ik heb in mijn archief een lelijk ingekleurde ansicht kaart gevonden met de HH. MichaŽl en Gudula kerk in Brussel.
Met het perspectief gereedschap de beide bovenhoeken naar het midden getrokken. Niets meer en niets minder. De verdwijnpunten schalen net zo vrolijk mee, waardoor alle lijnen keurig naar de horizon wijzen en de diktes van de torens keurig zijn mee verkleind.

14
Stel je vragen! / Re: Technische camera-beeld corrigeren.
« Gepost op: 13 september 2018, 14:28:30 »
Het  beeld is zowel in de breedte als de hoogte door de camera vervormd: de achterwand is niet alleen verschoven, maar ook gedraaid.

Met het perspectief gereedschap (shift+P in Gimp 2.10 de open kubus) heb ik de beide bovenhoeken een eind naar het midden verplaatst en dan komt er een redelijk modern plaatje tevoorschijn, maar met de rechthoek selectie valt er dan wel weer een boel af, zoals die wagen links en het huis rechts. Jammer dat de torenspits er niet op staat.

Overigens vind ik het niet fraai van "gimp"  dat het venstertje van de perspectief gereedschap niet verplaatsbaar is. Daarom moet je eerst de rechterbovenhoek verplaatsen en dan pas de linkerbovenhoek.

15
Stel je vragen! / Re: Kleuren prikken
« Gepost op: 6 september 2018, 15:58:51 »
Heel simpel:
Een kleur uit een afbeelding oppikken doe je met het pipet:  &pipet; ,dit wordt dan de "voorgrondkleur" waarmee je  direct kunt schilderen.

Pagina's: [1] 2 3 ... 112